BEAUTIFUL CONNECTION STUDIEREIS

Singapore toppositie in onderwijs


Raising the tide, lifts all ships

In Nederland kunnen wij nog leren van het onderwijs in Singapore. Het onderwijs is ambitieus en toekomstgericht. Naast de vakinhoudelijke kennis besteden scholen en onderwijsinstellingen veel aandacht aan de zogenoemde co-curriculum activities. Dit betekent in de praktijk dat er ruimschoots aandacht is voor persoonlijke ontwikkelingen van leerlingen en studenten. Zo wordt er aandacht besteed aan leiderschapskwaliteiten, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Hoewel de scholen tot voor kort geen specifieke programma’s kennen voor hoogvliegers, zoals dat in Nederland bij verschillende scholen wel wordt aangeboden, is het onderwijs van hoog niveau. Mijn conclusie is dat door deze ambitieuze studiehouding alle leerlingen meeprofiteren. Voor hoogvliegers is er voldoende uitdaging, en de gemiddelde leerling wordt hierin meegenomen. Er wordt een koers uitgezet door het ministerie in nauw overleg met onderwijsprofessionals, want als docent in Singapore geniet je aanzien en wordt je mening bijzonder serieus genomen. Waar de laatste vijf jaar de focus vooral lag bij ‘broad-based learning’, ligt het accent vanaf 2020 op onder andere ‘Digital Literacy’

Achtdaagse studiereis:

Met deze studiereis maak je kennis met vernieuwend onderwijs: je bezoekt scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen waar je kennis en ervaring kunt opdoen. Maak gebruik van mijn netwerk voor een unieke dialoog.

Studiereis oktober 2022
Inschrijving gesloten.
Volgende studiereis: april 2023
Klik hier voor meer informatie! (pdf)


  • Schoolleiders
  • Coördinatoren
  • Docenten
  • Onderwijsspecialisten
  • Leerlingen

Vanuit Nederland contact met een zeer professioneel netwerk in Singapore

Met deze studiereis maak je kennis met vernieuwend onderwijs; je bezoekt, scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen, waar je kennis en ervaringen kunt opdoen. Maak gebruik van mijn netwerk voor een unieke dialoog. In Singapore staan alle facetten binnen het onderwijs met elkaar in verbinding. Er is een systemische manier van denken en werken, alle onderdelen hebben een duidelijke functie. Het ligt dan ook voor de hand om kennis en ervaring op te doen in dit land met zijn goede onderwijsresultaten waar de waardering en facilitering voor de docent groot is.

Er zijn verschillen tussen Europa en Singapore, en sterker mischien wel tussen Nederland en Singapore. op locatie een netwerk opbouwen is niet eenvoudig maar wel zeer interessant. Op basis van het opgebouwde netwerk kan ik deze studiereis realiseren. Geïnteresseerd, neem dan contact op via e-mail.

goed onderwijs inspireert Brigitte:

"Hun kijk op onze wereld heeft mij daarom ook erg geïnspireerd om werkelijk een beter persoon te worden."

internationaal inspireert Emma:

"Aan de NUS moeten alle studenten vakken uit verschillende sectoren volgen. Dat wil zeggen dat iemand met bijvoorbeeld kunstgeschiedenis ook exacte vakken moet volgen."

talent ontdekt door succeservaringen Jana:

"Om daar met mensen te mogen praten van allerlei verschillende afkomsten en te horen hoe zij naar de wereld en haar problemen kijken, om te horen hoe er door verschillende mensen naar onderwerpen als gelijkheid en klimaatverandering wordt gekeken is écht heel gaaf."

goed voorbeeld motiveert Keziah:

"De leerlingen zijn erg gemotiveerd en gedreven om goede cijfers te halen."

brede kijk helpt focussen Pip:

"Ik heb sinds we terug zijn gekomen in Nederland misschien zelfs wel een nieuwe leefregel: werk hard, blijf bescheiden , stop niet met leren en laat je niet tegenhouden."

vergelijken verdiept inzichten Michelle:

"We hebben vragen gesteld over bijvoorbeeld de ongelijkheid tussen de mannen en vrouwen op de werkvloer. Zo kwamen we erachter dat de gelijkheid op de werkvloer in Singapore erg goed is."